Wat valt er te beleven tijdens de Dag van de Zorg?

Rondleiding geriatrische diensten 

Ouderenzorg is steeds belangrijker in onze samenleving. In een eerste rondleiding maakt u daarom kennis met onze verschillende geriatrische diensten. Ontdek onze zorg op maat, krijg handige tips en kom meer te weten over enkele frequent uitgevoerde functionele testen.

Tijdens de Dag van de Zorg willen wij u graag meenemen op een wandeling langs onze verschillende geriatrische diensten zoals geriatrisch dagziekenhuis, acute geriatrie, interne liaison en sp psychogeriatrie. De nadruk ligt op onze multidisciplinaire samenwerking waarbij iedereen, zoals logopedist, ergotherapeut, psycholoog, verpleegkundige, arts… nauw samenwerkt om een beleid op maat te verzekeren. U kunt ook kennismaken met een aantal frequent uitgevoerde functionele testen en krijgt enkele handige tips.

Rondleiding revalidatie en fysische geneeskunde

Deze route leidt u langs onze diensten revalidatie en fysische geneeskunde, waar u onze oefenzaal bezoekt. In de diabetische voetkliniek leert u vervolgens meer over de behandeling en preventie van voetwonden bij diabetici en krijgt u advies over aangepaste schoenen.

De diabetische voetkliniek, gelokaliseerd op de campus Sint-Jozef, werkt campusoverschrijdend.
We hebben zowel aandacht voor preventie als voor het curatieve. Een multidisciplinair team werkt samen in de behandeling van de diabetische patiënt.

Tijdens de Dag van de Zorg besteden we ook aandacht aan schoenen. Zowel de confectieschoen/gewone schoen die diabetische patiënten nog kunnen/mogen dragen, alsook de aangepaste semi-orthopedische en orthopedische schoen op maat komen aan bod.

Rondleiding consultatie inwendige geneeskunde

Onze consultaties komen in een derde rondleiding aan bod. Op de dienst gastro-enterologie waant u zich even dokter door zelf een gastroscopie uit te voeren. Op de dienst cardiologie leert u welk effect uw levensstijl heeft op uw hart en kunt u uw bloeddruk en het zuurstofgehalte in uw bloed laten meten.

Op gastro-enterologisch gebied kunt u als bezoeker u even inleven in de rol van de dokter en kunt u zelf een gastroscopie uitvoeren om vervolgens ook een kijkje te nemen achter de schermen. We tonen u het ganse reinigingsproces van de scopen, het wegbergen van de scopen …
Op gebied van cardiologie testen we “Hoe lief ben u voor uw hart?”. Een quiz over hoe gezond u leeft en welk effect dit heeft op uw hart. U krijgt ook de kans om uw bloeddruk en de zuurstof in uw bloed te laten meten.


Rondleiding consultatie heelkunde

In onze vierde rondleiding komt u meer te weten over de consultaties heelkunde. Hier geven onze orthopedisten een interactieve infosessie met demonstraties van heup-, knie- en schouderprotheses. Aan de hand van video’s krijgt u ook meer uitleg over de verschillende ingrepen.


Interactieve infostands

Aan onze infostands krijgt u de kans om zelf dingen uit te proberen: doe een cardiotest bij onze kinesisten of test uw handhygiëne. Verder bent u ook welkom op de infostand van onze diëtisten voor meer informatie over de nieuwe voedings- en beweegdriehoek.

Werken bij GZA? Bezoek dan zeker onze jobstand of kom langs bij onze stand voor vrijwilligerswerk.